Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Η λωρίδα της γάζας

Το κάλεσμα είχε ορισθεί για την Κυριακή των Βαΐων, λίγο μετά τις 11 το πρωί, στην Πλατεία Συντάγματος. Διαφημιστικές καταχωρήσεις στον ημερήσιο τύπο και τα περιοδικά, αφίσες στους δρόμους, σποτάκια στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση με κεντρικό σύνθημα το «Μπορείς κι ΕΣΥ να βοηθήσεις» είχαν αναστατώσει όλη την πόλη. Πρωτοφανής κινητοποίηση όλου του πολιτικού κόσμου, όλοι έκλειναν τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις τους υπενθυμίζοντας το μεγάλο γεγονός και τονίζοντας τη σημασία του να μη λείψει κανείς.

Ο πρωθυπουργός, είχε ζητήσει από τους υπουργούς του, να του βρουν ένα μουλάρι, με το οποίο σκόπευε να φτάσει από το Μέγαρο Μαξίμου στην Πλατεία Συντάγματος, μία απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων, που όμως λόγω των σχετικά προσφάτων παθημάτων άρα και μαθημάτων από το ποδόσφαιρο και το ποδήλατο, αλλά και λόγω της επιθυμίας για αποφυγή προκλήσεων, με τα πολυτελή θωρακισμένα κυβερνητικά αυτοκίνητα, καθίστατο επιτακτική ανάγκη η χρήση του ημίονου ως μέσο μετακίνησης. Οι υπουργοί αποφασίστηκε να συνοδεύσουν το μουλάρι περπατώντας και μάλιστα σε διάταξη καρότου. Το μαστίγιο, λόγω της ιδιαιτερότητας της ημέρας, αποφασίστηκε να μην κάνει την εμφάνιση του.

Η ενημερωτική αυτή εκστρατεία βρήκε εντυπωσιακή απήχηση από τους απλούς πολίτες οι οποίοι από νωρίς είχαν κατακλύσει την Πλατεία Συντάγματος έχοντας φέρει μαζί του ο καθένας ότι καλύτερο είχε μπορέσει να βρει. Η ανακοίνωση το ανέφερε ξεκάθαρα «Το μέγεθος δεν έχει σημασία, έστω κι ένα εκατοστό αρκεί!». Το κράτος, έχοντας βρεθεί σε πολύ δεινή θέση, μη μπορώντας να εξοφλήσει τα συσσωρευμένα χρέη των υπερκοστολογημένων φαρμακευτικών ειδών από τις φαρμακοβιομηχανίες και με το ΕΣΥ στα πρόθυρα της κατάρρευσης, καλούσε τον κόσμο να συνεισφέρει, έστω και μ’ ένα κομματάκι γάζας από το προσωπικό τους φαρμακείο για να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες. Οι γάζες και οι επίδεσμοι που δεν θα έπρεπε υποχρεωτικά να ήταν αχρησιμοποίητες θα πρόσφεραν σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις στους δωρητές ενώ για τους τυχερούς που είχαν στην κατοχή τους χρησιμοποιημένα καρούλια μακρύτερα των δέκα μέτρων υπήρχε ειδική πρόβλεψη για συμμετοχή στην πανηγυρική τελετή «Κάνε τον υπουργό υγείας, ανθρωπάκι της μισελέν». Οι προνομιούχοι αυτοί δωρητές θα ανέβαιναν στην ειδική σκηνή που είχε στηθεί στην πλατεία Συντάγματος και θα τύλιγαν με τον χρησιμοποιημένο πάντα επίδεσμο τον υπουργό. Αφού αυτά τα είδη θα πήγαιναν έτσι κι αλλιώς για αποστείρωση ο εκπρόσωπος τύπου σκέφτηκε ότι ο κόσμος θα το διασκέδαζε και λίγο έτσι ενώ ήταν κι ένα επιπλέον κίνητρο για να μην κρατήσουν καβάντζα στα προσωπικά τους φαρμακεία. Κι ως συνήθως μετά την Κυριακή των Βαΐων θα ξεκινούσε το Θείο Δράμα...

2 σχόλια:

  1. αχα! ... όλο εικόνες: "...θα τύλιγαν με τον χρησιμοποιημένο πάντα επίδεσμο τον υπουργό. "
    χο

    ΑπάντησηΔιαγραφή